Retourneren

Volgens het Nederlandse ontbindingsrecht (voorheen herroepingsrecht) heb je als consument bij een koop op afstand het recht om 14 dagen na ontvangst van het product de koop kosteloos terug te draaien. Bij HomeisHome willen we je daar graag langer de tijd voor geven en heb je zelfs 90 dagen lang het recht om je product te retourneren. Hier hangen wij wel een aantal kleine voorwaarden aan:

  • Het product is ongebruikt en onbeschadigd.
  • Het product wordt geretourneerd in de originele verpakking, die alleen dusdanig is geopend, zodat je kunt bepalen of je het product wilt behouden.
  • Op maat gemaakte producten vallen niet onder het retourrecht.
  • Producten die te groot, of op een andere manier ongeschikt zijn om via de pakketdienst van PostNL te kunnen retourneren, worden door ons opgehaald. Hiervoor brengen wij €49,- in rekening. Twijfel je of je product hier onder valt? Kijk dan onder het kopje ‘Afmetingen’ of neem contact op met onze klantenservice.
  • Je mag het product uiteraard ook met een postdienst naar keuze retourneren aan ons. Alle kosten en verantwoordelijkheden (schade aan het product of het kwijtraken van het product) liggen hiervoor bij jou als klant. 
  • Wanneer je product defect wordt geleverd, dien je dat altijd binnen 24 uur te melden. Stuur een e-mail met foto van het defect naar info@homeishome.nl

Vanaf het moment dat de koper zijn wens om de koop terug te draaien kenbaar heeft gemaakt aan homeishome.nl beschikt de consument over een termijn van 14 dagen om het product in goede staat naar homeishome.nl te retourneren. De consument kan zijn wens om de koop terug te draaien kenbaar maken middels het modelformulier voor ontbinding/herroeping dat je onderaan de pagina kunt downloaden.


Je artikel(en) retourneren bij Home is Home via PostNL

  • Retour aanmelden

Wil je een artikel retour sturen? Meld je retour dan eerst online aan via: 

 https://homeishome.shipping-portal.com

  • Verzendlabel printen

Via het retourportal wordt een verzendlabel aangemaakt. Print dit verzendlabel uit en plak deze op de doos. 

Let op: Zorg ervoor dat het oude verzendlabel van de doos af wordt gehaald of plak het nieuwe verzendlabel over het oude verzendlabel heen.

  • Pakket afgeven

Geef het pakket af bij het dichtsbijzijnde PostNL locatie.


Algemene informatie over retourneren

Kosten van retourneren

De kosten voor het retourneren van een product wat via PostNL is verzonden, bedragen €4,95. Dit bedrag wordt in mindering gebracht bij het terugstorten van het aankoopbedrag.

Hebben we het product bij je thuisbezorgd via een bezorgafspraak? Dan zijn wij genoodzaakt €49,- in rekening te brengen om het artikel weer op te halen. Besluit je bij bezorging direct dat je het product niet bevalt, dan neemt de chauffeur het product kosteloos weer mee terug. 

Je mag het product uiteraard ook met een postdienst naar keuze retourneren aan ons. Alle kosten en verantwoordelijkheden (schade aan het product of het kwijtraken van het product) liggen hiervoor bij jou als klant. 

Afmetingen

Producten met de volgende afmetingen en gewicht zijn geschikt om te retourneren via de pakketdienst van PostNL:

Afmetingen maximaal: 175x78x55 cm
Gewicht maximaal: 31,5 kg

Wanneer je retourzending een relatief groot product betreft, raden wij aan om het pakket aan te bieden bij een PostNL locatie bij bouwmarkt of office center. Deze PostNL punten nemen ook grotere pakketten aan. Om een geschikte PostNL locatie bij jou in de buurt te vinden klik je hier.

Besteld via Bol.com, Amazon of een ander extern platform?

Als je besteld hebt via Bol.com, Amazon of een ander extern platform, kun je je retourzending aanmelden in het platform waar je de aankoop hebt gedaan. Deze retourzendingen kunnen dus niet geretourneerd worden via het retourplatform van HomeisHome.

Retourneren in de woonwinkel

Indien je via homeishome.nl een product hebt besteld, kun je deze binnen de retourtermijn gratis retourneren in onze woonwinkel in Ulft. Meer informatie over onze woonwinkel vind je hier.

Modelformulier voor orderontbinding

Het modelformulier voor ontbinding / herroeping, welke van toepassing is op onze retour policy kun je hier downloaden.